MBK snijzaal + lezing Core Stability

Als je de snijzaal wit bijwonen, is het volgen van de lezing verplicht. Door je hier op te geven, geef je je op voor de snijzaal én de lezing.

LEZING
Wanneer 2 oktober 2021
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg
SNIJZAAL
Wanneer 11 december 2021
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Erasmus Universiteit te Rotterdam
Kosten € 218,00
Docent John S.D. Verwijs, functioneel anatoom
Directeur Medisch Onderwijs Centrum
Erkenning MBK-nascholing
Scholingsuren 12 uur
Aanmelding als je inlogt op het ledendeel onder “Agenda”


Core stability

De functionele anatomie van de rug; ‘de geïntegreerde werking tussen rug, bekken en onderste extremiteit.

Lezing
De afgelopen 35 jaar is er intensief onderzoek gedaan om te verduidelijken hoe de wervelkolom, het bekken en de onderste extremiteit geïntegreerd samenwerken om de romp te stabiliseren tijdens het voortbewegen. Duidelijk is geworden dat de fascia een belangrijke rol vervult in de krachtenoverdracht.
Een discoördinatie in het anatomisch systeem leidt tot klachten en beperkingen, die in een vroeg stadium vragen om een conservatieve behandeling ter voorkoming van een operatieve ingreep.

In deze lezing behandelt universitair docent John Verwijs dit onderwerp. Daarin besteedt hij aandacht aan de werking van het stabilisatiesysteem in een gezonde situatie en bij een disfunctie. Daarnaast bespreekt hij met u de klinische consequenties ook voor diagnostiek en behandelen.

De scholing is gebaseerd op fundamentele evidence based studies, die John Verwijs u tevens presenteert.
Hij maakt tijdens de lezing gebruik van veel beeld-/filmmateriaal en staat als spreker borg voor een waardevolle en plezierige nascholing.

De voorafgaande lezing, d.d. zaterdag 2 oktober 2021, dient u te hebben bijgewoond om aanwezig te kunnen zijn bij de snijzaal. 

Annuleringsvoorwaarden:
Indien de deelnemer zich heeft ingeschreven voor de lezing, kan de deelnemer tot uiterlijk 6 weken voor de aanvang van de lezing kosteloos annuleren.

Na afloop van de kosteloze annuleringstijd is de inschrijving voor de lezing definitief en zijn de volgende annuleringsvoorwaarden van toepassing:

  1. Indien de deelnemer een scholingsactiviteit annuleert, binnen de termijn van 6 weken vóór aanvang van de lezing, geldt dat de volledige deelnameprijs in rekening wordt gebracht.
  2. Indien de deelnemer de lezing annuleert binnen de opzeggingstermijn van 6 weken, maar zelf voor een betalende vervanger zorgt, zijn geen deelnamekosten verschuldigd. De deelnemer die annuleert, moet de gegevens van de vervanger per e-mail melden bij het daarvoor aangegeven e-mail adres. Deze gegevens moeten uiterlijk 48 uur van tevoren zijn doorgegeven.
  3. Indien de deelnemer wegens overmacht verhinderd is tot deelname aan de lezing is restitutie van de deelnamekosten mogelijk wanneer het volgende van toepassing is:
    a. De deelnemer zelf is betrokken geraakt bij een ernstig ongeval;
    b. Overlijden van een persoon in de 1e of 2e lijn.
  4. Annulering dient altijd schriftelijk per brief of e-mail te geschieden. Bij een per post gestuurde brief is de datum van de poststempel leidend voor de termijn van opzegging.

Contact

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag verder.

Lees meer