MBK-nascholing Lezing Core stability met de functionele anatomie van de romp/rug

LET OP: Alleen inschrijven voor de lezing kan wel, maar in verband met een maximale deelname van 50 personen voor lezing/snijzaal kom je eerst op de wachtlijst. Mocht de lezing/snijzaal niet vol zitten, dan kun je de lezing volgen.

AANMELDING VOOR HET BIJWONEN VAN ALLEEN DE LEZING

LEZING
Datum 19 oktober 2024
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS  Soesterberg
Kosten € 130,–
Docent John S.D. Verwijs, functioneel anatoom
Directeur Medisch Onderwijs Centrum
Erkenning MBK-nascholing
Scholingsuren 6 uur

 

Aanmelden kan als je inlogt op het ledendeel onder “Agenda”


Core stability met de functionele anatomie van de romp/rug

Lezing
De afgelopen 35 jaar is er intensief onderzoek gedaan naar de stabilisatie van de romp tijdens het voortbewegen. Duidelijk is geworden dat de wervelkolom, het bekken en de extremiteiten integraal samenwerken en de fascia hierin een belangrijke rol vervult. Anatomische en klinische onderzoeken beschrijven tevens de rol van de integrale samenwerking tussen m. Diafragma, m. Transversus abdominalis, m. Multifidus – Pelvis floor musculatuur in bovenstaand proces.

Universitair docent John Verwijs presenteert met veel beeld- en filmmateriaal bovenstaande onderzoeken en geeft daarmee verduidelijking welke rol de complementaire hulpverlener kan hebben in het bewaken van het goed functioneren van het bewegingsapparaat in de romp-/rugregio.

In een vervolgsessie op de chirurgische snijzaal zal John Verwijs de betreffende anatomie op een ongekende wijze visueel maken en een aantal anatomische denkbeelden ter discussie stellen. Klassieke valkuilen in de diagnostiek en behandeling kunnen daarmee worden voorkomen.

Contact

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag verder.

Lees meer