Historie

De NVST is opgericht als Nederlandse Vereniging van Shiatsu Therapeuten op 4 februari 1987. Initiatiefnemer was Denis J. Binks. Doel van de vereniging was het bevorderen van kwaliteit en acceptatie van shiatsutherapie. Een tweede, daarvan afgeleid doel was het behartigen van de belangen van de leden van de vereniging.

Denis J. Binks, opgeleid in Japan, was oprichter en directeur van de Nippon-Nederlandse Shiatsu School te Baarn. Het ledenbestand van de NVST bestond in die tijd uitsluitend uit afgestudeerden van deze school. Inmiddels is er veel veranderd. Rond 2000 concludeerde de vereniging dat zij te klein werd om een factor van betekenis te blijven in het krachtenveld van de markt van de (alternatieve) gezondheidszorg. We stonden voor de keus: of zelf groter worden of ons aansluiten bij een collega-beroepsvereniging.

We besloten om zelf groter te worden. De naam werd veranderd in Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten, nog steeds NVST. Het woord Soma betekent in dit verband lichaam.
Vervolgens werd de vereniging opengesteld voor gekwalificeerde shiatsutherapeuten, Bowen therapeuten, massagetherapeuten, voetreflexzonetherapeuten en neuromusculaire triggerpointtherapeuten afkomstig van een breed scala aan scholen.

Sinds de oprichting van de NVST is er veel ten goede veranderd. In de beginjaren werd vaak gevraagd: “Shiatsu, is dat een vechtsport?” Erkenning en vertrouwen was niet vanzelfsprekend. Inmiddels is er sprake van brede acceptatie en waardering en worden onze consulten door een aantal zorgverzekeraars vergoed. Dat is een beloning voor de kwaliteit waar wij voor staan.

Contact

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag verder.

Lees meer