MBK-nascholing Snijzaal en Lezing Core stability met de functionele anatomie van de romp/rug

Als je de snijzaal wilt bijwonen, is het volgen van de lezing verplicht. Door je hier op te geven, ben je aangemeld voor de snijzaal én de lezing. 

LEZING
Datum 19 oktober 2024
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS  Soesterberg
SNIJZAAL
Datum 16 november 2024
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Erasmus Universiteit te Rotterdam
Kosten € 250,00
Docent John S.D. Verwijs, functioneel anatoom
Directeur Medisch Onderwijs Centrum
Erkenning MBK-nascholing
Scholingsuren 12 uur

 

Aanmelden kan als je inlogt op het ledendeel onder “Agenda”


Core stability met de functionele anatomie van de romp/rug

Lezing
De afgelopen 35 jaar is er intensief onderzoek gedaan naar de stabilisatie van de romp tijdens het voortbewegen. Duidelijk is geworden dat de wervelkolom, het bekken en de extremiteiten integraal samenwerken en de fascia hierin een belangrijke rol vervult. Anatomische en klinische onderzoeken beschrijven tevens de rol van de integrale samenwerking tussen m. Diafragma, m. Transversus abdominalis, m. Multifidus – Pelvis floor musculatuur in bovenstaand proces.

Universitair docent John Verwijs presenteert met veel beeld- en filmmateriaal bovenstaande onderzoeken. In de vervolgsessie op de chirurgische snijzaal zal John Verwijs de betreffende anatomie op een ongekende wijze visueel maken en een aantal anatomische denkbeelden ter discussie stellen. Klassieke valkuilen in de diagnostiek en behandeling kunnen daarmee worden voorkomen.

Snijzaal
Met behulp van anatomische substraten, die speciaal voor dit onderwerp zijn vervaardigd, zal de lezing nader worden uitgediept. Je bestudeert zowel op detail- als op systeemniveau de anatomie in regio romp/rug, bekken en de connectie met de extremiteiten.

Het snijzaalcollege is een beleving op zich en draagt bij aan het juiste beeld wat er anatomisch onder de huid gebeurt. Gedemonstreerd wordt dat anatomische structuren niet afzonderlijk werken maar als een integraal systeem. Alleen dan verkrijgt men een juist beeld welke rol de complementaire hulpverlener kan hebben in het bewaken van het goed functioneren van het bewegingsapparaat in de romp-/rugregio.

Tijdens de snijzaalsessie wordt gebruik gemaakt van gebalsemde preparaten. Deze zijn geheel vrij van bloed en lichaamsvocht. Ook is er geen sprake van besmettingsrisico. De preparaten zijn nog zodanig flexibel dat spanningsveranderingen in het fascia-systeem nog duidelijk waarneembaar zijn. De meest inzichtelijke manier voor het begrijpen van de integrale samenwerking tussen de rug en de extremiteiten.

Een college van John Verwijs betekent een professionele en waardevolle nascholing!

Contact

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag verder.

Lees meer