MBK nascholing Snijzaal en Lezing Core met verdieping bovenste extremiteiten

Als je de snijzaal wit bijwonen, is het volgen van de lezing verplicht. Door je hier op te geven, geef je je op voor de snijzaal én de lezing. 

LEZING
Datum 28 oktober 2023
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS  Soesterberg
SNIJZAAL
Datum 2 december 2023
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Erasmus Universiteit te Rotterdam
Kosten € 230,00
Docent John S.D. Verwijs, functioneel anatoom
Directeur Medisch Onderwijs Centrum
Erkenning MBK-nascholing
Scholingsuren 12 uur

 

Aanmelding als je inlogt op het ledendeel onder “Agenda”


Core met verdieping bovenste extremiteiten

Lezing
Universitair docent John Verwijs bespreekt hoe we door nieuwe inzichten soms opnieuw moeten kijken naar oorzaken van klachten in de regio bovenste extremiteit. Vanuit bio-mechanisch-, arthrokinetisch- en kinesiologisch perspectief worden de volgende onderwerpen besproken:

– Schouderinstabiliteit
– Tendinitis schouder
– Bursitis schouder
– Epicondylitis lateralis en -medialis
– Neuro entrapment syndroms (o.a. carpaal tunnel syndroom)
– Thoracic Outlet Syndrom (TOS)

In de lezing richt John Verwijs zich vooral ook op het principe neurodynamica. Dit is een relatief nieuw begrip, die door de behandelaar begrepen dient te worden bij het diagnosticeren en behandelen van klachten in het spier-/fasciesysteem. Paresthesie en motorische disfunctie kunnen verklaard worden vanuit een verstoorde dynamiek van de zenuwen in de fascia.

Snijzaal
Tijdens de snijzaal komen, naast de hierboven genoemde onderwerpen, ook andere vormen van KANS aan de orde en ‘wat ter tafel komt’. John Verwijs bespreekt en demonstreert uitgebreid de rol van fascie in het overbrengen van krachten van de pols/hand naar de elleboog, schoudergordel en thorax, visa versa. Er wordt, naast de gefragmenteerde-, ook gebruik gemaakt van speciaal vervaardigde preparaten, waarbij de overgangsgebieden tussen de anatomische structuren grotendeels intact gelaten zijn in plaats van ontleed. Hierdoor kan hij verandering in weefselspanning laten zien als hij elders aan fascie trekt en welke consequenties dit zoal heeft voor het bewegingsgedrag wat kan leiden tot klachten.

Er wordt tijdens deze scholing niet gesneden. De schone anatomische substraten zijn met formaldehyde gebalsemd en geprepareerd. Er is geen sprake van bloed, lichaamsvocht, bacteriën, ziektekiemen. Er is dus geen besmettingsgevaar. Wil je je bekwamen in het behandelen van klachten in de regio bovenste extremiteit en schoudergordel, schrijf je dan in voor deze unieke en boeiende scholing.

Contact

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag verder.

Lees meer