MBK nascholing Snijzaal en Lezing Onderste Extremiteiten

Als je de snijzaal wit bijwonen, is het volgen van de lezing verplicht. Door je hier op te geven, geef je je op voor de snijzaal én de lezing.

Lezing 
Datum 24 september 2022
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS  Soesterberg
 Snijzaal 
Datum 10 december 2022
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Erasmus Universiteit te Rotterdam
Kosten  € 218,–
Docent John S.D. Verwijs, functioneel anatoom
Erkenning MBK-nascholing
Scholingsuren 12 uur

Aanmelding als je inlogt op het ledendeel onder “Agenda”


Onderste Extremiteiten

Lezing-Snijzaal

De evidence based scholing staat onder de bezielende leiding van universitair docent John Verwijs.

In de voorgaande scholing heeft John Verwijs tijdens een lezing en een snijzaalsessie de ‘core stability’ behandeld, waarin de cursist verbanden heeft leren leggen tussen arthrokinetische- kinesiologische- en biomechanische aspecten. Dit heeft verheldering gegeven in het diagnosticeren van a-specifieke klachten en het bepalen van therapeutische interventies in situaties waarin zowel de patiënt als de therapeut op een dood spoor zitten.

Deze scholing, met dezelfde opzet (lezing en optionele snijzaaldag), is een logisch vervolg hierop. Nu wordt de rol besproken van de onderste extremiteit in het waarborgen van de stabiliteit van de lage rug en bekken tijdens het voortbewegen. John Verwijs maakt tijdens de lezing gebruik van veel beeld-/filmmateriaal voor het inzichtelijk maken van onder andere het belang van een goede voetafwikkeling en de integrale werking tussen de afzonderlijke gewrichten voor een goede krachtenoverdracht. Duidelijk wordt dat hiervoor een rol is weggelegd voor de fascia. Op de chirurgische snijzaal van het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam brengt John Verwijs op een unieke wijze de anatomie helder in beeld en demonstreert hij hoe spanningsveranderingen in de fascia gevolgen hebben voor het gehele dynamische systeem.

Er bestaat een mogelijkheid om in te schrijven voor alleen de lezing of lezing + snijzaal. Omdat de onderwerpen van de lezing de uitgangspunten zijn voor de snijzaaldag, is de lezing verplicht voor deelname aan de snijzaal.

De voorafgaande lezing, d.d. zaterdag 24 september 2022, dient u te hebben bijgewoond om aanwezig te kunnen zijn bij de snijzaal.

Contact

Wilt u meer informatie?
We helpen u graag verder.

Lees meer